ក្តាតហោរា
araceae
Alocasiamacrorrhiza (L.) G.Don
()
លក្ខណៈរុក្ខជាតិ Description
|
ជាប្រភេទស្មៅមានដើមមាំកំពស់១ម
២ម។ គល់លូតវែងសំបូរជាតិទឹកចាក់ឬស។
|
ស្លឹក Leaf
|
|
ផ្កា Flower
|
ជាប្រភេទផ្កាជាខ្ពរ
ជាឈ្មោលនៅផ្នែកខាងលើ ជាផ្កាញីតំរៀបនៅផ្នែកខាងក្រោម ដុះចេញពីប្រគាបគល់ស្លឹក។
|
ផ្លែ Fruit
|
ផ្លែរាងមូលទ្រវែង
ពេលទុំមានពណ៌ក្រហម។
|
កន្លែងដាំដុះ Growing Place
|
ជារុក្ខជាតិដុះនៅក្នុងម្លប់
ក្រោមដើមឈើធំ និង នៅតំបន់ដីសើម។
|
ផ្នែកប្រើប្រាស់ Usage Part
|
គេប្រើស្លឹក
និងគល់ ប្រមូលផលបានគ្រប់រដូវ។ ស្លឹកប្រើស្រស់ៗ គល់វាត្រូវចំអិនជាមុនដើម្បីបំបាត់រោលរមាស់
រួចហាលសំងួត។ ដើម គល់ ធាង រមាស់ជាងស្លឹក។
|
រស់ជាតិ
Taste
|
|
សមាសធាតុគីំមី Constituents
|
គល់វាមានជាតិ
Phytosterol, alkaloids, glucose និង rhamnose។
|
ការព្យាបាល Treatment
|
ទឹកចេញពីគល់ក្តាតហោរា
និង ស្លឹកស្រស់ សំរាប់ព្យាបាលរបស់ពងបែក បូស ស្នាមពស់ខាំ។ កាកសំរាប់បំពោកពីលើ។ ឬសដាំទឹកផឹកក្នុងកំរិត
១០ ទៅ ២០ក្រ ក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីព្យាបាល ឈឺពោះ ក្អួត រលាក់សួត គ្រុនចាញ់។ ដុសផឹកព្យាបាលរោគពិស។
|
ផ្សេងៗ/ Other
|
សូមប្រយ័ត្ននៅពេលប្រើប្រាស់ ព្រោះវាអាចធ្វើអោយរមាស់
|
No comments:
Post a Comment